Autor: 021.rs

Novi Sad
27.01.2023.
14:19 > 14:21
Predsednik Advokatske komore Vojvodine Vladimir Beljanski reagovao je na privođenje beogradskog kolege Čedomira Kokanovića po njegovoj tužbi za uvredu.
  • Na kraju

    16.02.2023 05:31
    Šta imamo?
    Advokatura je po svojoj prirodi i pozivu pozvana da štiti slobode svakog pojedinca i za svoj osnovni zadatak ima ispravnu primenu zakona upravo u cilju zaštite ljudskih i građanskih prava svih građana ove zemlje – uključujući tu naše neistomišljenike i kritičare. Privodjenje po privatnoj krivičnoj tužbi je grubo kršenje ljudskih prava od strane suda (e sad, što ih je Beljanski “navukao” ili potkupio, ucenio, pozvao na vraćanje usluge i tome slično, ko im kriv). A o većoj toleranciji na kritiku predsednika AKV, kao i postupka suda u ovom slučaju, govori i sama činjenica koliko je ovde jednostranih komentara. Ne sme se kritikovati postupak institucija, čak ni kad im se nacrta da su prekršili čl. 212, st. 1.
  • @55

    27.01.2023 21:09
    Netačno
    Uopšte nije neophodno prisustvo okrivljenog. Može se doneti presuda i bez da su ga videli, na osnovu tužbe, dokaza uz tužbu i drugih izvedenih dokaza. To je ionako tužilac dužan da obezbedi, dostavi, predloži.
  • xqt

    27.01.2023 19:36
    NapreDNO pravosuđe
    Svi smo jednaki pred zakonom, ali zakone menjamo po potrebi i tu i tamo ih zaobilazimo.
  • Toma

    27.01.2023 19:33
    manipulacija
    SUD bi morao dati saopste povodom ovog veoma specificnog naloga za privodjenje. Setimo se samo mnogih slucajeva, neprivodjenja sve do zastarelosti u Novosadskom SUD-u.
  • Ja sam

    27.01.2023 19:22
    Ne slazem se sa uvredama ali poternica mi je bezveze.
    Kokanovic he trebao da pazi na jezik, ali nije mu lako da sam ukazuje ne greske komore.
    Po meni su za ovo krivi advokati koji cute.
    I aBeljanski I Kokanovic se zalazu za bolji sistem i bezveze je da se svadjaju.
    Pogresan fokus.
  • NoviS

    27.01.2023 18:54
    Da li vi živite
    na Marsu? Pa, svedoci se privode kako bi se obezbedilo njihovo prisustvo na sudu a kamoli tuženi. Naravno, ukoliko se ne odazovu pozivu a svoj izostanak ne opravdaju. Ovi što se predstavljaju kao advokati i prave se pametni bolje da ćute. Ako vam smeta Beljanski, imate disciplinske organe pri komori, pa tužite, a ne preko "novina" da komentarišete i smatrate.
  • Sofija

    27.01.2023 17:00
    Svasta cemo mi ovde nauciti.advokati su privatizovali ceo pravni sistem po kom vrsljaju kako im odgovara..ne bi ovo Beljanski uradio da nema pravo.i potpuno je logicno s tacke zdravog razuma:covek se ne odaziva,priveden,tacka...jedino ispravno
  • Obavešten

    27.01.2023 16:48
    ALAL VERA
    Члан 598 Законика о кривичном поступку "Издавање потернице може се наредити ако се окривљени против кога је покренут кривични поступак због кривичног дела за које се гони по службеној дужности налази у бекству, а постоји наредба за његово довођење или решење о одређивању притвора."
    Адвокат се овде гони по приватној тужби и не може се издати потерница.
    МУП је био дужан да одбије извршење јер је то противзаконито.
    Ово значи бежи можда ће доћи по тебе
  • 55

    27.01.2023 16:18
    Privatna tužba
    Nisu mi jasni ovi komentari. Ispada ako nekog tužiš, to je uzalud jer on može da izbegava suđenje dok slučaj ne zastari i kraj. Policija nema pravo da raspiše poternicu. Ovo je smešno
  • John

    27.01.2023 16:04
    Kako može biti po zakonu poternica zbog dela koje se goni po privatnoj tužbi, kad u ZKP-u jasno piše da se poternica može izdati za dela koja se gone po službenoj dužnosti?
    Pošto i policija zna koja dela se gone po službenoj dužnosti, a koja po privatnoj, morali su znati da je ovakvo rešenje nezakonito i odbiti da postupaju po njemu.
  • @Pera

    27.01.2023 15:45
    Trgovina uticajem
    Nije Beljanski mogao da ovo organizuje u Beogradu pa je u svom ataru naručio. Čista trgovina uticajem. Treba novinari da pitaju sud, a javnost da zna, koji sudija je potpisao nalog za hapšenje. I da li je zadržan ili pušten? Pa ako je zadržan, molim novinare da nas izveste koji sudija je to aminovao. A šta reći ako je pušten? Onda znači da se kolege sudije nisu složile o postojanju razloga za hapšenje. U svakom slučaju jako zanimljivo, ali mislim da Kokanovićev greh zbog neodlaska na sudjenje po privatnoj tužbi kolege Beljanskog treba daleko manje da nas interesuje od “moći” predsednika AKV da za tretman svog sudskog predmeta izdejstvuje hapšenje suprotne strane i kad to zakon ne dozvoljava.
  • Advokat

    27.01.2023 15:45
    Uticaj
    Zašto V. Beljanski, o svojoj privatnoj tužbi, daje izjavu u svojstvu predsednika Komore? Da li i kome šalje neku poruku ili je samo reč o prikrivenoj trgovini uticajem? Zašto privatni tužilac koristi svoj položaj da bi o sopstvenom predmetu govorio u javnosti?
  • Auu

    27.01.2023 15:27
    Za kd za koje ne postoji kazna zatvora, držati čoveka u pritvoru?
  • Pera

    27.01.2023 14:23
    Po zakonu ?
    Policija jeste postupala po zakonu ali sud koji je doneo naredbu o pritvoru svakako nije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna